Албанський орел в Instagram. Грецьку співачку і призера Євробачення-2018 Елені Фурейру звинуватили в націоналізмі

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Албанський орел в Instagram. Грецьку співачку і призера Євробачення-2018 Елені Фурейру звинуватили в націоналізмі

Lauren Outerson / EuroVisionary

Грецьку поп-співачку албанського походження Елені Фурейру, яка посіла друге місце на міжнародному музичному конкурсі Євробачення-2018, звинуватили в націоналізмі, пишуть грецькі ЗМІ.

Приводом стала фотографія, викладена албанським співаком Евгентом Бушпепою у своєму Instagram. На ній Фурейра разом з Бушпепою показують руками зображеного на албанському прапорі орла, якого в Греції вважають націоналістичним символом.

Елені Фурейра відкинула звинувачення в націоналізмі, що прозвучали в деяких грецьких ЗМІ, стверджуючи, що своїми виступами на сцені вона відстоювала і досі захищає честь відразу трьох країн — Греції, Албанії та Кіпру.

В інтервʼю грецькому телеканалу Star TV співачка заявила, що реакція громадськості її дуже зачепила.

«Я до цього піднімала 100 прапорів, але ніколи жодних проблем не було. Деякі ЗМІ побачили проблему саме в албанському прапорі. Мене це дуже пригнітило, тому на сцені я фактично представляла Грецію та Албанію, а виступала за Кіпр, і замість того, щоб підтримати мене, вони зробили з мене націоналістку. А я стільки років намагалася зробити так, щоб мною пишалися саме в Греції», — пояснила вона.

З іншого боку, за словами Фурейри, саме коли деякі ЗМІ і діячі культури стали на її захист, вона зрозуміла, наскільки її любить народ. «Що б вони не намагалися зробити, їм це не вдасться, вони не зможуть змусити мене відвернутися від Греції», — заявила вона.

Успіху в карʼєрі співачки Елені Фурейра досягла в Греції, а на музичний конкурс поїхала від Кіпру. Її друге місце стало найкращим результатом за всю історію участі цієї країни в міжнародному конкурсі. Виступ сексапільної представниці Кіпру неабияк вразив глядачів. Вона зʼявилася на сцені з запальними танцями та в блискучому комбінезоні в обтяжку .