Вийшов посмертний альбом Прінса. Співак записав його 35 років тому

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

У пʼятницю, 21 вересня, відбувся реліз альбому Piano&A Microphone 1983 співака Прінса, який знайшли вже після смерті артиста. Про це пише Billboard.

Касету, на якій був записаний альбом, знайшли в сховище Прінса на студії Paisley Park. Композиції на цьому альбомі він записував сам, без інших музикантів, в домашній студії. На альбомі девʼять треків, загальний час звучання — 35 хвилин. Серед пісень є ранні версії композицій “17 Days” і “Purple Rain”, які пізніше набули популярності.

Американський співак Прінс (1958-2016) був надзвичайно популярним у 1980—90 роках. Він записав 39 студійних альбомів і зняв 136 музичних кліпів. Загальний тираж проданих альбомів перевищив 100 мільйонів екземплярів. Прінс отримав 7 премій Grammy, інші престижні премії, серед яких «Оскар» і «Золотий глобус».

Нещодавно в США розгорівся скандал навколо іншого посмертного альбому — Michael, зірки поп-музики Майкла Джексона.

Члени сімʼї Джексона та його шанувальники запідозрили, що три пісні з цього альбому — “Monster”, “Keep Your Head Up” і “Breaking News” — співає інша людина. Через це у 2014 році фанатка Джексона Віра Сєрова подала в суд на Sony Music і The Jackson Estate. Вона звинуватила компанію в тому, що купувала диск з піснями одного музиканта, а отримала — з композиціями іншого.

Пізніше RʼnʼB-співак Джейсон Малакі написав у себе в Facebook, що голос належить йому, але незабаром видалив запис і заявив про злом профілю. У серпні 2018 року ЗМІ повідомили, що в ході судового розгляду Sony визнала, що співав в цих композиціях не Джексон. Однак згодом компанія спростувала цю інформацію.