Позов Порошенка проти ВВС: президент вимагає відшкодувати збитки. Документ

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Позов Порошенка проти ВВС: президент вимагає відшкодувати збитки. Документ

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко просить, щоб Високий суд Лондона (High Court of Justice in England) зобовʼязав ВВС компенсувати йому збитки, завдані публікацією про платежі за зустріч з Трампом. Про це йдеться у тексті позову, оприлюдненому «Радіо Свобода».

Порошенко стверджує, що «зазнав серйозної репутаційної шкоди, пережив суттєвий стрес та збентеження», а публікація завдала збитків не тільки іміджу президента України, аде й його репутації як політика та підприємця.

Тому він просить, щоб суд зобовʼязав ВВС спростувати інформацію з публікації і заборонив поширювати її надалі. Також він хоче, щоб видання компенсувало йому збитки і судові витрати. Сума відшкодування в позові не зазначена.

Суд прийняв позов Порошенка до розгляду 3 вересня. Інтереси Порошенка представляє британська юридична компанія Atkins Thompson.

Позов президента Петра Порошенка до ВВС. Сторінка 1.

Радіо Свобода

Позов президента Петра Порошенка до ВВС. Сторінка 2.

Радіо Свобода

Позов президента Петра Порошенка до ВВС. Сторінка 3.

Радіо Свобода

Позов президента Петра Порошенка до ВВС. Сторінка 4.

Радіо Свобода

Позов президента Петра Порошенка до ВВС. Сторінка 5.

Радіо Свобода

Позов президента Петра Порошенка до ВВС. Сторінка 6.

Радіо Свобода

Позов президента Петра Порошенка до ВВС. Сторінка 7.

Радіо Свобода

Позов президента Петра Порошенка до ВВС. Сторінка 8.

Радіо Свобода

Матеріал «Україна “заплатила юристові Трампа” за зустріч із Порошенком» опубліковали на сайті ВВС 23 травня. У ньому повідомляється, що особистий юрист Дональда Трампа, Майкл Коен, отримав таємний платіж у щонайменше $400 тисяч за допомогу в організації першої зустрічі між президентом США і Петром Порошенком. Про це ВВС начебто повідомили високопоставлені джерела в Києві, які знайомі з ситуацією.