САП не змогла домогтися заочного арешту екс-глави Держлісу Сівця, який має паспорт Росії. Суд сумнівається в законності підозри

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
САП не змогла домогтися заочного арешту екс-глави Держлісу Сівця, який має паспорт Росії. Суд сумнівається в законності підозри

Facebook / Телеканал STV

Соломʼянський райсуд Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у заочному арешті колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця, якого підозрюють в корупції. Про це повідомляють «Українські Новини», з посиланням на рішення суду.

На думку судді Марії Зелінської, виникли питання щодо законності оголошення про підозру. Крім того, з рішення суду стало зрозумілим, що Сівець знаходиться на території Росії, куди він втік разом з родиною в 2014 році. Більш того, екс-глава Держлісу з 2000 року має паспорт громадянина РФ.

Представники Інтерполу затримали Сівця 31 січня 2017 року і доставили в Тверське відділення поліції Москви. Там він предʼявив свій російський паспорт. На цій підставі російська влада відмовилася видавати екс-чиновника Україні.

Під час розслідування прокуратура виявила, що Сівець зі своєю дружиною і спільниками в 2011—2014 роках отримали понад 140 млн грн від іноземних компаній за можливість закуповувати в Україні деревину та лісоматеріали. Ці гроші згодом були виведені в офшори. Пізніше прокуратура знайшла на банківському рахунку Сівця в Швейцарії $1,4 млн і 1,2 млн євро і домоглася арешту цих коштів.