Сім сіл Сумської області залишилися без газу. Пенсіонер зрізав з газопроводу задвижку і спровокував вибух

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Села Токарі, Хомино, Вільшанка, Липняк, Бітиця, Пушкарівка і Велика Чернечина Сумської області залишилися без газу внаслідок аварії, яка сталася вчора на газопроводі в Сумах. Про це повідомила спікер компанії «Сумигаз» Анастасія Шимарина, пише місцевий ресурс Sumy.Today.

Що сталося?

Аварія на газорозподільній мережі високого тиску сталася ввечері 21 вересня на околиці міста, в районі Баранівка. Фахівці газової служби розповіли, що стовп вогню сягав 10 метрів. Спершу повідомляли, що з місцевих ніхто не постраждав, але пізніше на місці події знайшли труп літнього чоловіка.

Хто це і як він там опинився?

Загиблим виявився 73-річний пенсіонер. Поліція встановила, що в минулому він працював газозварником. Правоохоронці припускають, що він і був «підривником».

«Коли пожежу на газопроводі загасили, працівники поліції виявили пошкодження засува газової труби, яку намагалися зрізати за допомогою відповідних інструментів. Виходячи з зібраних матеріалів, у нас є всі підстави вважати, що втручання в роботу газопроводу скоїв саме загиблий. В результаті чого отримав смертельні опіки», — розповів Павло Карабута, начальник Сумського міського відділу поліції.

Що поліція буде робити далі?

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження обʼєктів магістральних нафто-, газо - та нафтопродуктопроводів (ч. 1 ст. 292 Кримінального кодексу). Після того як знайшли тіло чоловіка, почали провадження і по цьому епізоду. Смерть чоловіка кваліфікували як нещасний випадок.

Коли у людей зʼявиться газ?

За інформацією Анастасії Шимариної, газ у людей зʼявиться не раніше понеділка, оскільки пожежу загасили тільки сьогодні, а потрібно ще провести ремонт на цій ділянці. До понеділка працівники «Сумигаз» відпочивають, тому роботи почнуться тільки на початку наступного тижня. Обсяг витоку газу поки не називають.

sumy.today

sumy.today

sumy.today

sumy.today

sumy.today