Вночі: у Львові напали на анархістів, у Нігерії пірати захопили судно з українським моряком, а в Венесуелі затримали головного організатора замаху на президента Мадуро

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Львові ультраправі напали на анархістів

Facebook / Ірина Юзик

Анархістська організація «Чорний стяг» заявила, що 23 вересня у Львові учасники ультраправих рухів напали на активістів організації. Травми отримали четверо осіб: дві дівчини та двоє хлопців. Нападників було близько 20. Вони були у балаклавах та озброєні металевими палками і ножами. Один із постраждалих хлопців, Сергій Господінін дістав важку травму голови та ножове поранення в область грудної клітини, його прооперували.

В Нігерії пірати викрали 12 моряків, серед яких один українець

Photo Taken In Islamorada, United States / Getty Images

Біля узбережжя Нігерії пірати викрали 12 членів екіпажу швейцарського судна, яке прямувало з міста Лаґос до порту Харкорт. Серед затриманих — семеро моряків з Філіппін і по одному зі Словенії, України, Румунії, Хорватії та Боснії. У дипломатичних установах України про викрадення українського моряка поки нічого не повідомляють.

У Венесуелі затримали головного організатора замаху на президента Мадуро

iz.ru

Влада Венесуели затримала трьох підозрюваних у замаху на президента країни Ніколаса Мадуро. Серед арештованих — чоловік під псевдонімом «Морфео», а його справжнє імʼя Хенріберт Еммануель Рівас. Він вважається одним з головних підозрюваних в організації замаху на президента. Його затримали при спробі виїзду з країни. Також заарештований Лісбет Еспосіто під псевдонімом «Ла Перрера» та полковник у відставці Сантьяго Рамон під псевдонімом «Корокоро». Влада заявила, що організатора замаху на президента приховувало міністерство закордонних справ Колумбії, а також посольства Чилі та Мексики у Венесуелі.

У Флоренції напали на художницю Марину Абрамович

Wikimedia Commons

На художницю Марину Абрамович напали на її власній виставці в музеї Palazzo Strozzi у Флоренції. Невідомий чоловік ударив жінку по голові картиною, на якій була зображена художниця. Італійські ЗМІ повідомляють, що автором портрета був сам нападник. За словами директора музею Артуро Галансіно, Абрамович не постраждала. Зловмисник затриманий. За деякими даними, він є громадянином Чехії. Мотиви його вчинку зараз вивчає поліція.

Екс-премʼєр Італії хоче брати участь у виборах до Європарламенту

Wikipedia

Колишній премʼєр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі планує висунути свою кандидатуру на виборах до Європарламенту, які відбудуться в травні 2019 року. Політик залишається беззмінним лідером заснованої ним в 1994 році партії «Вперед, Італія». Хоча вона брала участь в останніх парламентських виборах у складі правоцентристської коаліції, яка набрала найбільшу кількість голосів, сам екс-премʼєр балотуватися не мав право через заборону після вироку у справі про шахрайство його компанії Mediaset. Тепер це обмеження зняли.