У США мережа відомих ресторанів Taylor Gourmet закрилася через зустріч власника з Трампом

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У США мережа відомих ресторанів Taylor Gourmet закрилася через зустріч власника з Трампом

Taylor Gourmet

Мережа відомих ресторанів Taylor Gourmet закриває всі 17 закладів у всіх американських штатах з понеділка. Про це заявив власник мережі Кейсі Паттен, пише видання Washingtonian.

Продажі в ресторанах різко впали після того, як бізнесмен зустрівся на круглому столі для малого бізнесу в Білому домі з президентом США Дональдом Трампом ще в січні 2017 року.

За словами джерел, близьких до компанії, продажі мережі ресторанів Taylor Gourmet почали різко падати буквально наступного дня після зустрічі Паттена з Трампом. «Наступного дня наші продажі впали на 40%. І після цього більше не піднімалися», — сказало одне з джерел.

Відвідувачі ресторанів оголосили Taylor Gourmet бойкот. У відповідь власник мережі наголосив на своїй аполітичності, нагадавши про аналогічну зустріч з президентом Бараком Обамою у 2012 році.

Протягом наступних півтора року Паттену довелося закрити 15 ресторанів. Пʼятниця стане останнім днем двох магазинів у Чикаго.

У той же час експерти говорять, що причиною закриття Taylor Gourmet стала не зустріч з Трампом, а неправильна стратегія розвитку мережі: нові ресторани відкривалися дуже швидко, і ніхто не звертав уваги на конкуренцію в регіоні.

Так, орендодавець приміщень Taylor Gourmet двічі подав до суду на компанію: у серпні — позов про виселення, вимагаючи понад $7500 за несплату оренди, а вдруге — у вересні, і вже більш ніж $16 тисяч за ту ж несплачену оренду та інші збори.

Раніше президент США Дональд Трамп розкритикував рішення власниці ресторану Red Hen Стефані Вілкінсон вигнати зі свого закладу прес-секретаря Білого дому Сару Сандерс. Чиновницю виставили з ресторану в американському місті Лексінгтон (штат Вірджинія) через те, що вона працює на президента країни. Інцидент стався в пʼятницю ввечері. Співвласниця Red Hen в Лексінгтоні попросила Сандерс і її сімʼю покинути ресторан. Таким чином вона висловила протест проти адміністрації Трампа.