Замах на Михайлика: Поліція спростовує звинувачення в неналежному реагуванні та затягуванні розслідування

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Одеська поліція відкидає звинувачення громадськості в тому, що поліція тривалий час не прибувала на місце, де було скоєно напад на активіста Олега Михайлика, та зволікає з розслідуванням нападу на нього. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Одеської області.

«Вказана інформація не відповідає дійсності. Поліцейські зреагували на повідомлення оперативно, професійно та злагоджено», — заявили правоохоронці.

Попри заяви громадських активістів про те, що поліція близько 40 хвилин не їхала на місце злочину, правоохоронці заявили, що прибули туди протягом трьох хвилин після отримання повідомлення про напад та до приїзду швидкої надали потерпілому першу домедичну допомогу.

За даними поліції, виклик надійшов о 21:40 в суботу. По прибуттю слідчо-оперативної групи було визначено місце вчинення злочину та шляхи підходу і відходу злочинця. Місце події було огороджено та розпочато його огляд слідчим з метою пошуку та фіксації речових доказів.

В ніч на 22 вересня в Одесі розстріляли активіста, керівника міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика, через що він потрапив до лікарні у важкому стані.

Очільник одеської поліції розповів, що слідство розглядає декілька версій нападу, зокрема повʼязані з громадською і журналістською діяльністю Михайлика. У політичній партії заявили, що за нападом на Михайлика стоїть місцева влада Одеси.

Вранці 23 вересня Олег Михайлик прийшов до тями у лікарні. Його готують до операції. У лікарні активісту також надали охорону.

23 вересня в Одесі близько ста людей пікетували будівлю Головного управління Національної поліції з вимогою відставки її керівників. Громадськість висунула вимоги до президента, поліції та СБУ через напад в Одесі на активіста Михайлика.

Справу Михайлика розслідуються за статтею «замах на умисне вбивство» Кримінального кодексу. У поліції готують клопотання про призначення судових експертиз, які допоможуть встановити зброю, з якої стріляли в Михайлика. До розслідування нападу долучилось СБУ.