Судді Шевченківського райсуду Києва поскаржилися на погрози в Viber. Їх розсилає адресат на імʼя «Тризуб»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Судді Шевченківського районного суду Києва звернулися до Вищої ради правосуддя і Генеральної прокуратури після отримання на свої мобільні телефони погроз від невідомого відправника, повідомляється на сторінці суду в Facebook.

Кожне повідомлення у Viber є особистим і на початку містить імʼя судді, якому воно надходило. Відправник стверджує, що в курсі персональних даних суддів, їх автомобілів та маршрутів пересування, місць для відпочинку, місць роботи їх родичів тощо.

Погрози повʼязані з розглядом суддями справ проти «сепара, який наживається на крові ...людини, у якої руки по лікоть в крові і яка не гідна представляти інтереси українського народу». Про кого йде мова — не повідомляється.

Варто зазначити, що в Україні існує націоналістичний парамілітаристський рух «Всеукраїнська організація «Тризуб» ім. Степана Бандери», заснований ще у 1993 році. Ця організація була однією з засновниць «Правого сектора» під час Євромайдану. Її емблема збігається з емблемою акаунта, який розсилає суддям загрози.