Влада Німеччини приставила охорону до учасника Pussy Riot Верзілова. За його менеджером стежили невідомі

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Влада Німеччини приставила охорону до учасника Pussy Riot Верзілова. За його менеджером стежили невідомі

Facebook / Peter Verzilov

Влада Німеччини приставила спеціальних працівників поліції для постійної охорони видавця ресурсу «Медиазона» і учасника Pussy Riot Петра Верзілова, пише «Эхо Москвы».

За словами засновника компанії Cinema for peace Яка Бізілжа, який взяв на себе турботу про Верзілова, у вихідні двоє невідомих переслідували менеджера журналіста. Вони йшли за менеджером аж до лікарні «Шаріте», де зараз знаходиться учасник Pussy Riot.

Поліція Берліна підтвердила, що близькі Верзілова звернулися до неї, оскільки відчувають небезпеку. І хоча поліція не встановила безпосередної загрози, однак підсилила спостереження і охорону. Спостерігати, зокрема, будуть за відділенням реанімації «Шаріте» і квартирою, де живуть родичі Верзілова. Про ситуацію поінформували німецькі спецслужби.

Берлінські медики вважають, що їм вдасться повністю відновити здоровʼя журналіста. У той самий час вони підкреслили, що кількість отруйної речовини була смертельною і могла призвести до летального результату.

Верзілов потрапив у лікарню 11 вересня. У нього почав пропадати зір, а потім мова і здатність пересуватися. До 14 вересня він перебував у реанімації без тями.

За словами близьких Верзілова, він міг отруїтися холінолітиками — ліками, через які мʼязи перестають скорочуватися. Аналіз крові не виявляє такі препарати. Це може пояснити, чому лікарі не виявили підозрілих речовин в крові Петра Верзілова. Лікарі відзначають, що при отруєнні деякими антихолінергетиками симптоми інколи зберігаються до двох тижнів.