Вночі: помер продюсер «Зоряних воєн» Гері Куртц, ЦРУ розширює розвідку щодо «складних країн», а співзасновники Instagram залишають компанію

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Співзасновники Instagram ідуть з компанії

Генеральний директор Instagram Кевін Систром і головний технічний директор Майк Крігер, які створили соціальну мережу вісім років тому, вирішили залишити компанію в найближчі тижні. Вони вже повідомили інших керівників Instagram, а також менеджерів Facebook, компанії-власника додатку. Про свої подальші плани вони не розповіли. За однією з версій, вони вирішили взяти паузу після кількох років, присвячених розвитку сервісу.

ЦРУ розширює розвідку щодо «складних країн»

Wikipedia

Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів планує розширити масштаби збору інформації про «складні країни». Як зазначає NBC News, у США так зазвичай називають розвідку щодо Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї. За словами директора ЦРУ Джин Гаспел, в останні роки зусилля США в подоланні «важких проблем» у розвідці затьмарювалися боротьбою з тероризмом. Вона також розповіла про плани збільшити кількість американських розвідників за кордоном і вказала на необхідність навчання агентів іноземних мов.

Помер продюсер «Зоряних воєн» Гері Куртц

VCG/VCG via Getty Images

Американський кінорежисер і продюсер фільмів «Зоряні війни. Епізод 4: Нова надія» і «Зоряні війни: Епізод 5 — Імперія завдає удару у відповідь» Гері Куртц помер у віці 78 років. Як пише The Hollywood Reporter, Куртц помер у неділю в Лондоні від раку. Цю інформацію підтвердила сімʼя продюсера. Актор стрічки та кінокомпанія Lucasfilm, разом з якою він працював над створенням кіносаги, висловила свої співчуття родині Курца.

Південна Корея та США підписали новий договір про вільну торгівлю

Etereuti / Pixabay

Президент США Дональд Трамп і лідер Південної Кореї Мун Чже Ін підписали новий договір про вільну торгівлю між країнами. Південна Корея збільшить з 25 до 50 тисяч кількість імпортованих автомобілів американських виробників, а також погодилась визнати встановлені в США стандарти з безпеки для навколишнього середовища та рівня шкідливих речовин у вихлопних газах. Також Південна Корея змінить свою позицію щодо підтримки внутрішніх виробників фармацевтичної продукції та «забезпечить справедливе ставлення» до товарів зі США.

Президент Порошенко прибув до Нью-Йорка на Генасамблею ООН

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко прибув до Нью-Йорка для участі в 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Візит глави держави до США триватиме три дні. Очікують, що президент візьме участь у відкритті загальних дебатів на рівні глав держав та урядів 25 вересня. На другу половину дня в середу (за місцевим часом) заплановано його виступ у сесійній залі Генеральної Асамблеї ООН. Передбачена також участь Петра Порошенка в Саміті миротворчості ООН та інших офіційних заходах у межах Генасамблеї. Прогнозовано, що з українського боку буде вкотре порушено тему щодо необхідності введення миротворчого контингенту ООН на Донбас.