Главу Нафтогазу Коболєва оштрафували. Він відмовився назвати тих, хто отримав премії за перемогу суду проти «Газпрому»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Главу Нафтогазу Коболєва оштрафували. Він відмовився назвати тих, хто отримав премії за перемогу суду проти «Газпрому»

Кравченко Андрій / POOL / УНІАН

Голову правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз Україна» Андрія Коболєва оштрафували на 1,7 тис. грн за відмову надати депутатові Верховної Ради Сергію Власенку [«Батьківщина»] інформацію про осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над публічним акціонерним товариством «Газпром».

Таке рішення прийняв Шевченківський районний суд Києва, передають «Українські новини».

У серпні апарат Ради склав протокол про притягнення Коболєва до відповідальності через те, що голова «Нафтогазу» надав неповну інормацію на депутатський запит Власенка. Суд встановив, що Коболєв не відповів на питання про правову підставу для виплати премій, а також про перелік осіб, яких правління компанії вирішило преміювати після перемоги в арбітражі.

Суд визнав Коболєва винним у «невиконанні законних вимог депутата» [ч. 3 ст. 188-19 Кодексу про адміністративні правопорушення] і оштрафував його на користь держави.

Також Коболєв має заплатити 352 грн судового збору.

У лютому 2018 року Стокгольмський арбітраж зобовʼязав російський «Газпром» доплатити НАК «Нафтогаз України» $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. Після цього наглядова рада «Нафтогазу» вирішила виплатити працівникам компанії премію у $46,3 млн [1% бонусів від суми виграшу по транзитному контракту]. Суму премії розділили на дві частини. Першу в розмірі $20,7 млн отримали близько 40 осіб, які працювали над арбітражним процесом. Іншу частину премії планувалося виплачувати протягом трьох років, за умови успішного стягнення з «Газпрому» залишку виграшу [$2,6 млрд].