Замах на радницю херсонського мера Гандзюк визнали замовним. Активістка перенесла 11 операцій

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Замах на радницю херсонського мера Гандзюк визнали замовним. Активістка перенесла 11 операцій

Facebook / Катерина Гандзюк

Кримінальне провадження щодо нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк додатково кваліфікували як умисний злочин. Про це повідомила адвокат активістки Євгенія Закревська на своїй сторінці у Facebook.

«Слідчий ГУНП в Херсонській області задовольнив моє клопотання про додаткову кваліфікацію злочину проти Катерина Гандзюк і вніс до ЄРДР [Єдиного реєстру досудових розслідувань] ознаку замовності злочину», — написала вона.

Зазначимо, що за 50 днів після замаху Катерина Гандзюк перенесла вже 11 операцій. За словами чоловіка потерпілої Сергія Денисова, жінці видаляли змертвілі тканини та пересаджували шкіру. 11-ту операцію провели 18 вересня.

«Наразі питання щодо лікування за кордоном важко піднімати, оскільки стан нестабільний, і кожен наступний день починається як новий, з новими змінами, новими проблемами», — цитує Денисова Центр інформації про права людини.

Він додав, що Гандзюк врятували око, чим зберегли зір. Також вже частково прижилася нова шкіра, загалом стан потерпілої поліпшився. Однак лікарі все ще не виключають можливі ризики, а відтак і загрозу життю через найменшу інфекцію, яка може завадити лікуванню й одужанню.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. За цей час злочин тричі перекваліфікували; двічі оголосили, що знайдено замовника; перепідпорядкували справу від поліції до СБУ. Потім розслідування взагалі розділили на дві частини: одні шукають замовників, інші виконавців.

У нападі на Гандзюк підозрюють пʼять осіб: Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.

Першого підозрюваного в нападі на Гандзюк — Миколу Новікова — випустили з СІЗО, коли стало ясно, що він непричетний до нападу. Однак Новікова змусили підписати заяву, що він знаходився неподалік від місця події.