Правоохоронці порушили справу щодо вибуху «Молота». Вони вважають, що зі зброєю необережно поводились

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Правоохоронці порушили справу щодо вибуху «Молота». Вони вважають, що зі зброєю необережно поводились

Wikipedia

Поліція та військова прокуратура розслідують вибух міномета «Молот» у військовій частині в Донецькій області, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Кримінальне провадження розпочали за статтею «Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення» (ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу). Розслідує справу Бахмуцький відділ поліції, керують розслідуванням прокурори військової прокуратури Донецького гарнізону.

Правоохоронці зʼясували, що міна розірвалася в дулі міномета 23 вересня близько 21:00. Через це, за даними прокуратури, постраждали два військовослужбовці, хоча в штабі ООС раніше повідомляли, що постраждали троє військовиків.

Слідчі вже оглянули місця вибуху, вилучили повʼязані з ним речі та документи. Планують провести експертизу в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз. Цей інститут також завершує дослідження міномета «Молот», який вибухнув 6 липня на території 233 Рівненського загальновійськового полігону.

За даними видання InfoResist , міномет «Молот» вибухнув у 72-й окремій механізованій бригаді. Це вже не перший вибух такого міномета. Окрім інциденту 6 липня на Рівненщині, внаслідок якого загинули троє військових та поранено девʼять, протягом 2016 року сталося близько десятка вибухів «Молотів».