США запровадили санкції проти дружини президента Венесуели. Бо вона допомагає Мадуро утримувати владу

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
США запровадили санкції проти дружини президента Венесуели. Бо вона допомагає Мадуро утримувати владу

Eneas De Troya / Flickr

США ввели санкції проти Сілії Флорес, дружини президента Венесуели Ніколаса Мадуро Сілії Флорес і ще трьох наближених до нього людей, повідомляє Міністерство фінансів США.

Під санкції також потрапили віце-президент, міністр оборони Володимир Падріні Лопес, виконавчий віце-президент Дельси Родрігес, а також колишній віце-президент країни Хорхе Родрігес. Також санкції торкнуться трьох венесуельських компаній.

Міністерство фінансів зазначає, що Мадуро покладається на цих людей, а вони — допомагають йому утримувати владу в країні. США заморозили всю власність цих людей і компаній на своїй території і ввели заборону на проведення фінансових операцій за їх участі.

4 серпня на президента Венеуели Ніколаса Мадуро вчинили замах з використанням безпілотників. Від вибуху постраждали семеро солдатів, але президент не отримав жодних травм. Мадуро звинуватив у замаху Колумбію, але вона ці звинувачення відкинула. Крім того, частина змовників, за його словами, були у США.

23 вересня влада Венесуели затримали трьох підозрюваних у замаху на Мадуро. Один з них — Хенриберт Еммануель Рівас — вважається одним з головних підозрюваних в організації замаху.