Замах на Михайлика: затримані брали участь у ще одній перестрілці в Одесі. Ділили право контролю над книжковим ринком

Дата:

За підозрою в замаху на одеського активіста Олега Михайлика затримані троє чоловіків. Вони брали участь ще в одній перестрілці в Одесі влітку 2018 року. Про це заявив прокурор Одеси Олег Жученко, передає кореспондент «Бабеля».

Прокуратура вимагає для затриманих запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без застави. Порушено кримінальну справу за статтею 115 КК ч. 2 (Умисне вбивство).

Голова ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін уточнив, що зброю, з якої стріляли в Михайлика, знайшли в іншому місці, повʼязаному з затриманими.

«Раніше вони брали участь у стрілянині на Балківській», — додав Головін.

Йдеться про інцидент, який стався 28 червня 2018 року на вулиці Балківській в Одесі .Там відбувся конфлікт між двома групами людей, під час перестрілки двоє учасників отримали поранення, проте від звернень до поліції відмовилися. Конфлікт стався через суперечки з приводу права контролю над нелегальним бізнесом на одеському книжковому ринку.

Замах на Михайлика вчинили ввечері 22 вересня. У нього стріляли з пістолета й поранили в груди. Уранці 23 вересня він прийшов до тями в лікарні, йому надали охорону.

Поліція розглядає пʼять версій замаху: громадська діяльність, протистояння забудовнику житлового комплексу «Золотий берег», боротьба проти нових власників авторинку «Успіх», особисті стосунки та хуліганський напад.