Amazon пожертвує Wikimedia $1 млн. За допомогу в постачанні знань для голосового помічника Alexa

Дата:

Найбільший у світі онлайн-рітейлер Amazon пожертвує $1 млн фонду Wikimedia в якості подяки за використання її ресурсів при розробці голосового асистента Alexa, повідомляє TechCrunch.

Повідомляється, що онлайн-енциклопедія була надзвичайно важливою для успіху Alexa й стала основою для більшої частини знань персонального помічника. «Alexa використовує сотні джерел для відповіді на питання, у тому числі в Wikipedia. Команда Alexa поділяє гасло Wikipedia та Фонду Wikimedia: спростити доступ до знань по всьому світу», — цитує видання текст заяви Amazon.

У виданні зазначили, що таке пожертвування Amazon є важливим жестом для некомерційної організації. Більш того, IT-гігант закликав користувачів Alexa наслідувати його приклад.

Фонд Wikimedia» — некомерційна організація, що функціонує за рахунок пожертвувань. Фонд підтримує такі ресурси, як Wikipedia, Wiktionary (тлумачний словник), Wikiquote (збірка висловлювань відомих людей), Wikibooks (онлайн-бібліотека), Wikinews (новинний портал) та інші ресурси, вільні від реклами і не орієнтовані на одержання прибутку.

Раніше видання Wall Street Journal повідомило, що Amazon розслідує витік даних з сайту і підозрює своїх співробітників у тому, що вони брали хабарі за передачу інформації та інші послуги.