Кілька десятків людей намагалися прорватися до палати підозрюваного в нападі на Михайлика. Поліція почала розслідування

Дата:

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки у будівлі одеської лікарні, де перебуває головний підозрюваний у нападі на активіста Олега Михайлика Торніке Нагладзе, повідомляє «Бабель».

Голова обласного управління Нацполіції Дмитро Головін на зустрічі з громадскістю повідомив, що представники кавказької діаспори спробували відбити підозрюваного. Він перебуває у спеціальній палаті, куди його перевели із загальної. Поліції довелося викликати спецназ, щоб запобігти цьому. За фактом події розпочато кримінальне провадження за ст. 342 (опір працівникові правоохоронних органів).

Як повідомляє Радіо Свобода, в лікарні підозрюваний разом із дружиною поспілкувався із журналістами. Приблизно через годину після цього в палаті, де перебував Нагладзе, виник конфлікт. Деякі присутні заявили, що правоохоронці хотіли перевести підозрюваного в ізолятор, а деякі – що вимагали від родичів і друзів звільнити палату. Це призвело до бійки між правоохоронцями і друзями підозрюваного, під час якої проти грузинів задіяли спецпризначенців. Постраждали також і журналісти – їх виштовхали з палати підозрюваного.

Після цього правоохоронці взяли під охорону палату і корпус лікарні. До підозрюваного також не хотіли пропускати консула Грузії. Разом з тим, Головін заявив, що підозрюваний перебуває в лікарні незаконно.

«В мене є документ, офіційний від лікарів, згідно з яким підозрюваний вже на той момент перебував в лікарні незаконно. По цих подіях вже відкрито кримінальне провадження по статті 342 Кримінального кодексу України (опір представникові влади)», – наголосив Головін.

У вівторок за підозрою в замаху на одеського активіста Олега Михайлика затримали трьох чоловіків. Як виявилося, вони брали участь ще в одній перестрілці в Одесі влітку 2018 року.

Замах на Михайлика стався ввечері 22 вересня. У нього стріляли з пістолета і поранили в груди. Вранці 23 вересня він прийшов до тями в лікарні, йому надали охорону.