Вночі: Порошенко закликав ООН ввести миротворців на Донбас, Хуг залишить посаду замголови місії ОБСЄ в Україні, а Google, Facebook і Twitter домовились боротися з фейками в Європі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Порошенко закликав ООН ввести миротворчу місію на Донбас

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН закликав ввести миротворчу місію на Донбас. Глава держави заявив, що це могло б змусити Росію добросовісно виконувати Мінські домовленості та «може стати найкращим рішенням для припинення страждань українського народу від російської агресії». Як зауважив Порошенко, згідно з консервативною оцінкою ООН, кількість жертв конфлікту на Донбасі сягнула близько 35 тис., включаючи більше 10 тис. загиблих та близько 25 тис. поранених. Кількість внутрішньо переміщених осіб перевищила 1,5 млн людей.

Google, Facebook і Twitter узгодили боротьбу з фейковими новинами в Європейському Союзі

socialmediadna.nl

Google, Facebook, Twitter та інші технічні і рекламні компанії затвердили угоду, взявши на себе зобовʼязання втілювати нові заходи та інвестувати у нові технології для боротьби з поширенням фейкових новин у мережі в Європі. Спеціальний альянс, до складу якого входять компанії Mozilla Corp. та рекламні бізнес-організації, планує представити свій кодекс поведінки Європейській Комісії. Раніше, у квітні, в ЄС закликали веб-платформи та соцмережі представити план, мета якого — скоротити поширення фейкових новин, що відбувалось під час президентських виборів в США 2016 року та голосування щодо Brexit у Великій Британії.

Хуг залишає посаду заступника голови місії ОБСЄ в Україні

Фото УНІАН

Олександр Хуг залишає посаду заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Як Хуг розповів в інтервʼю російському виданню «Коммерсант», термін його повноважень закінчується 31 жовтня. Однак Хуг не знає, хто займе його місце, рішення буде приймати керівництво ОБСЄ.

Морські сили Марокко обстріляли судно з мігрантами в Середземному морі

Photo Taken In Islamorada, United States / Getty Images

Військовослужбовці з корабля Королівського військового флоту Марокко у Середземному морі відкрили вогонь по швидкісному катеру з мігрантами, які намагалися дістатися до Іспанії. Внаслідок інциденту чотири особи отримали поранення. Марокканська поліція заарештувала громадянина Іспанії — власника катера, який керував судном. Інформаційний портал Medias24 повідомляє, що один з потерпілих в результаті отриманих поранень помер. Йдеться про жінку, громадянку Марокко.

У Китаї святкують Фестиваль середини осені

Ptksgc / Pixabay

Жителі Китаю відзначають одне з офіційних свят — Свято Місяця і врожаю. Він припадає на середину осені, коли завершуються основні сільськогосподарські роботи. У цей день прийнято готувати і дарувати «юебіни» — «місячні пряники». Вважається, що їх кругла форма уособлює місячний диск. Пряники з різноманітною начинкою — фруктовою, горіховою, мʼясною, яєчною — символізують також повноту буття, сімейний достаток і навіть жіночу красу.

Цього року у святи взяли участь майже 98 мільйонів туристів ,а кількість заброньованих готелів в країні збільшилася на 300% порівняно з попереднім роком.