Речник президента: завод Порошенка «Кузня на Рибальському» продають вітчизняному покупцеві

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Речник президента: завод Порошенка «Кузня на Рибальському» продають вітчизняному покупцеві

Wikipedia

Фонд «Прайм ессетс кепітал», який управляє активами президента Петра Порошенка, планує продати суднобудівний завод «Кузня на Рибальському».

Про це повідомив речник глави держави Святослав Цеголко у своєму аккаунті в Тwitter.

«У разі, якщо Антимонопольний комітет надасть згоду, і будуть вирішені всі формальності, угоду підпишуть і реалізують», — зазначив Цеголко, однак не уточнив, хто саме є покупцем.

Речник президента також нагадав, що у січні 2016 року Петро Порошенко передав свій найбільший актив — кондитерську компанію «Рошен» — в управління інвестиційній компанії Rothschild.

«У квітні минулого року менеджмент «Рошен» закрив Липецьку кондитерську фабрику і згорнув виробництво. У Криму Севастопольський морський завод був конфіскований окупантами. Жодних «аграрних чи крохмальних бізнесів у РФ», про які безпідставно і неправдиво твердять опоненти, у Петра Порошенка нема», — зазначив Цеголко.

Завод «Кузня на Рибальському» заснований в 1862 році. Він виробляє судна і анкери, а також кораблі для ВМС України. Кінцевими бенефіціарами підприємства станом на 2017 рік є Петро Порошенко і нардеп Ігор Кононенко.