Викиди на «Кримському Титані»: діти в Армянську повернулися у школи

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Викиди на «Кримському Титані»: діти в Армянську повернулися у школи

Sergei Malgavko\TASS via Getty Images

У школах міста Армянськ в анексованому Криму, де стався викид хімічних речовин, відновили навчання. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на так званого «главу міської адміністрації» Василя Теліженка.

«Учні пішли до школи сьогодні вранці. Школи працюють, все нормально. Ситуація в місті стабілізувалася», — сказав він.

Відзначається, що в місті також почали працювати дитячі садки. За словами Теліженка, в Армянськ з санаторіїв повернулися всі діти, вивезені після хімічних викидів: в понеділок прибули 1570 дітей, а у вівторок ще 1300.

Нагадаємо, в кінці серпня на півострові сталася серйозна НП. 24 серпня, після викидів невідомої речовини на заводі «Кримський Титан», жителі Армянська почали масово скаржитися в соцмережах на погане самопочуття і появу схожого на іржу нальоту на деревах, автомобілях, парканах, дахах, металевих виробах та посуді.

4 вересня влада анексованого Криму оголосила про перевищення вмісту сірчистого ангідриду в повітрі на півночі півострова. Роботу заводу зупинили на два тижні. Крім того, в Армянську в цей період оголосили вимушені канікули, дошкільнят з мамами і школярів відправили на відпочинок в кримські санаторії.

22 вересня російська влада анексованого Криму скасувала надзвичайний стан в Армянську. Очищати тротуари і дороги в місті завершили. У повітрі ще залишалися шкідливі речовини, але їх концентрація була незначною.