Суд підтвердив вирок датчанину Мадсену, який вбив журналістку на підводному човні. Він засуджений до довічного увʼязнення

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Суд підтвердив вирок датчанину Мадсену, який вбив журналістку на підводному човні. Він засуджений до довічного увʼязнення

Wikimedia Commons

Апеляційний суд Копенгагена підтвердив вирок, яким датського винахідника і підприємця Петера Мадсена засудили до довічного увʼязнення за вбивство журналістки на підводному човні, пише Euronews.

В серпні 2017 року Мадсен запросив на свій підводний човен шведську журналістку Кім Валль. Після відвідин човна вона зникла. Мадсена арештували, але він стверджував, що висадив журналістку, а потім його підводний човен потонув.

Поліція знайшла обезголовлене тіло Валль і інші останки. На тілі були ножові поранення. Підприємець кілька разів змінював свідчення: казав, що журналістка померла через те, що їй на голову впав важкий люк, потім — що вона задихнулася чадним газом. Зрештою він зізнався, що після смерті жінки розчленував її тіло і викинув у море, але переконував, що не вбивав її навмисне. Однак Мадсена звинуватили також у тому, що він завчасно спланував вбивство.

В квітні 2018 року данський суд засудив підприємця до довічного увʼязнення, але він оскаржив цей вирок. І хоча тепер апеляційний суд підтвердив попереднє рішення, в Мадсена ще може оскаржити його у Верховному суді країни.

В Даніі люди, яких засуджують до довічного увʼязнення, в середньому проводять за гратами близько 16 років. Через деякий час вони можуть бути умовно-достроково звільнені.