Хакери вкрали в Uber особисті дані 57 млн клієнтів. Компанія заплатила за них викуп. Тепер доведеться заплатити ще і позивачам

Дата:
Хакери вкрали в Uber особисті дані 57 млн клієнтів. Компанія заплатила за них викуп. Тепер доведеться заплатити ще і позивачам

Victor Xok / Unsplash

Онлайн-сервіс замовлення таксі Uber виплатить $148 млн для врегулювання колективного позову з боку 50 штатів США і округу Колумбія у звʼязку зі спробою приховати витік даних клієнтів в 2016 році. Про це повідомляє CNBC.

Крім виплати рекордного штрафу, суд зобовʼязав компанію Uber впровадити систему оповіщення і запобігання витоку даних, створити систему відстеження поведінки співробітників і найняти незалежного аудитора з кібербезпеки.

У жовтні 2016 року хакери заволоділи іменами, адресами електронної пошти і номерами телефонів близько 57 млн користувачів і водіїв сервісу по всьому світу. Також вони викрали близько 600 тис. номерів водійських посвідчень.

При цьому компанія, замість того щоб повідомити користувачів про витік і звернутися в правоохоронні органи, виплатила хакерам $100 тис. в якості викупу за викрадені дані. Платіж провели як премію за виявлення вразливості в програмному забезпеченні.

Наприкінці серпня стало відомо, що Uber планує запропонувати клієнтам користуватися не тільки автомобілями, але і електричними самокатами та велосипедами для коротких подорожей містом.