НАБУ повідомила про підозру в розтраті екс-директору «Одеської ТЕЦ». Його звинувачують у розкраданні 28 мільйонів гривень

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Детективи Національного антикорупційного бюро України оголосили про підозру в розтраті ПАТ «Одеська ТЕЦ» його колишньому керівнику.

За попередніми даними, йому загрожує від 7 до 12 років вʼязниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 3-х років і з конфіскацією майна, пише прес-служба НАБУ.

Повідомляється, що колишній арбітражний керуючий Євген Лахненко, якого призначили 23 грудня 2015 для санації підприємства, здійснив операцію між ПАТ «Одеська ТЕЦ» і комерційною компанією про постачання природного газу. Детективи НАБУ визначили, що компанія не могла технічно виконати поставки, при цьому грошові кошти за договором у розмірі 28 млн грн від ПАТ «Одеської ТЕЦ» перевели.

Розслідування про розтрату НАБУ веде з липня 2017 року. Зараз підозрюваному обирають запобіжний захід.

Раніше Євген Лахненко був розпорядником майна ДАК «Хліб України», до цього займався ліквідацією Чернівецького обласного державного обʼєднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості та державного підприємства «Гайсинський спиртовий завод».