Samsung запатентував систему зчитування відбитків пальців сенсорним екраном. Технологія може зʼявитися вже в Galaxy S10

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Samsung запатентував систему зчитування відбитків пальців сенсорним екраном. Технологія може зʼявитися вже в Galaxy S10

JESHOOTScom / Рixabay

Компанія Samsung розробила технологію, яка дозволяє зчитувати відбитки пальців сенсорним екраном телефону. Компанія зареєструвала патент на цю технологію у Всесвітній організації інтелектуальної власності (World Intellectual Property Organization, WIPO), пише ресурс AndroidHeadlines.

Samsung може застосувати цю технологію в смартфоні Galaxy S10, вихід якого запланований на початок наступного року.

Просканувати відбитки стало можливим завдяки дактилоскопічним датчикам. У пояснювальній записці патенту пояснюється, що після первинного визначення відбитка пальця власника пристрою дані перевіряються повторно — з використанням освітлення різного ступеня яскравості.

«Після цього результати двох сканувань порівнюються стосовно того, чи є вони відбитками користувача чи ні. Якщо алгоритм не знаходить розбіжностей, то процес аутентифікації проходить успішно», — повідомляє ресурс.

Нагадаємо, Apple піддали шквалу критики за те, що екран нової моделі телефону занадто великий для жіночої руки. Напередодні технічний гігант оголосив, що новий iPhone XS Max вийде з екраном 6,5 дюйма — це на дюйм більше, ніж мав його торішній попередник iPhone 8 Plus. Крім того, компанія заявила, що більше не обслуговуватиме iPhone SE з діагоналлю 4 дюйми.