Пенсійний вік в Росії збільшиться на пʼять років. Держдума остаточно затвердила нову пенсійну реформу

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Пенсійний вік в Росії збільшиться на пʼять років. Держдума остаточно затвердила нову пенсійну реформу

Vladimir Gerdo \ TASS via Getty Images

У Державній думі Росії в третьому, останньому, читанні ухвалили пенсійну реформу. Тепер закон має підписати президент країни Володимир Путін. Про це повідомляє прес-служба Держдуми РФ.

На засіданні 27 вересня 333 депутати проголосували за, 62 — проти. За новим законом в РФ буде поступово збільшуватися на пʼять років пенсійний вік: до 60 у жінок і до 65 у чоловіків. Стаж, який дає право дострокового виходу на пенсію, для жінок становить 37 років, а для чоловіків — 42 роки.

Кремль вирішив оголосити про введення нової пенсійної реформи під час Чемпіонату світу з футболу в РФ з 14 червня по 15 липня. У першому читанні закон ухвалили вже 19 червня. Тоді законопроект викликав багато протестів як в парламенті, так і за його межами.

Представники Компартії під час розгляду вивісили банери з гаслом «КПРФ проти підвищення пенсійного віку». А під стінами парламенту в цей час розгорнулися акції протесту. Учасники мітингу пікетували Думу з плакатами «Мертвому пенсія не потрібна» і «Допоможи державі. Помри до пенсії».

Напередодні голосування активісти спробували організувати ходу на Невському проспекті, але їм завадили працівники правоохоронних органів.