В Києві продають за борги 35-поверховий комплекс Gulliver. Стартова ціна — 18 млрд гривень

Дата:

Державне підприємство СЕТАМ (Система електронних торгів арештованим майном) виставило на продаж багатофункціональний комплекс Gulliver в Києві, зі стартовою ціною 18,17 млрд гривень, повідомляють «Українські Новини».

Варто відзначити, що СЕТАМ продає права вимоги за кредитним договором. Забезпеченням за цим договором виступає саме торгово-розважальний центр Gulliver. Майбутній переможець аукціону отримає права на земельну ділянку площею 1,14 га та розташований на ній торгово-офісний комплекс з паркінгом загальною площею 151,81 тис. кв. м.

Також в лот входить земельна ділянка площею 0,11 га, призначена для будівництва торгово-офісного комплексу з обʼєктами громадського призначення та паркінгом. Аукціон призначено на 16 жовтня, а кінцевий термін подання заявок — 15 жовтня.

За що арештували Gulliver?

У листопаді 2016 року Шевченківський районний суд Києва арештував ТРЦ Gulliver в рамках справи про розкрадання в банку «Михайлівський». Тоді суд визнав, що структури, які володіють торговим центром, повʼязані з ТОВ «Экосіпан». Ця компанія була власником банку «Михайлівський», а 92% її акцій належать бізнесменові Віктор Поліщуку. Він є головним підозрюваним у справі про виведення з банку мільярдів гривень.

У січні 2017 року Апеляційний суд Києва визнав незаконним і скасував арешт ТРЦ Gulliver. 17 січня цього року він був заарештований повторно.