«Це він, Толя. Не пив, не палив». Односельці полковника ГРУ впізнали в ньому отруйника Скрипалів Руслана Боширова

Дата:
«Це він, Толя. Не пив, не палив». Односельці полковника ГРУ впізнали в ньому отруйника Скрипалів Руслана Боширова

Мешканці села Березівка на Далекому Сході Росії підтвердили журналістам особистість полковника ГРУ Анатолія Чепіги. Саме його розслідувачі Bellingcat і Insider ідентифікували як отруйника Скрипалів Руслана Боширова, пише «Коммерсантъ».

«Це він, Толя. Сто відсотків він. Очі чорні майже, і його голос», — підтвердила землячка Чепіги, з якою він близько спілкувався в шкільні роки.

За її словами, у 1996 році він закінчив Березівську школу та вступив до Далекосхідного військового училища. «Дуже розумний, хороший хлопець, кмітливий, язик підвішений, учився добре. Всі про нього можуть сказати тільки позитивне. Не пив, не палив, ні з якими поганими компаніями ніколи не водився. Точно памʼятаю, день народження в нього був на початку квітня. Сестра Галя трохи старша», — розповіла вона.

Батько Чепіги у 1990-х був директором будівельної пересувної механізованої колони «Іванівська» в Березівці, потім влаштувався в військову частину. Мати працювала бухгалтером на одному з підприємств.

Родину Чепіг у селі памʼятають, хоча вони кілька років тому переїхали. «Те, що він на секретній службі в гарячих точках, ми знали. Його мама плакала: навіть родина не була в курсі, де саме він перебуває. Дружина в Хабаровську жила, чекала. Я востаннє його бачила років десять тому, коли він приїжджав до рідних. Був майже лисим, не дуже схожим на це фото, у нього відкритий погляд був, а тут як спідлоба. Хоча очі карі»,— сказала вона.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії почала перевірку за фактом витоку особистих даних Олександра Петрова та Руслана Боширова.

Перед цим журналісти Bellingcat і The Insider під час спільного розслідування підтвердили причетність Петрова та Боширова до спецслужб.