У центрі Києва в суботу перекриють рух транспорту через марш людей з обмеженими можливостями. Схеми перекриття

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У центрі Києва в суботу перекриють рух транспорту через марш людей з обмеженими можливостями. Схеми перекриття

Jaap Arriens / NurPhoto via Getty Images

У суботу, 29 вересня, у Києві перекриють рух транспорту на кількох вулицях через проведення всеукраїнського форуму «Право на життя», присвяченого десятій річниці підписання Україною Конвенції ООН про права осіб з обмеженими можливостями, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

З 00:00 суботи (29 вересня) до 01:00 неділі (30 вересня) повністю перекривається рух транспорту по вулицях:

— Хрещатик на ділянці від Майдану Незалежності до вулиці Богдана Хмельницького;

— Прорізній від вулиці Хрещатик до вулиці Пушкінської;

— Богдана Хмельницького від вулиці Хрещатик до вулиці Пушкінської.

Одночасно буде обмежено рух у прилеглих кварталах:

— по вулиці Хрещатик від вулиці Богдана Хмельницького до бульвару Тараса Шевченка (повністю перекрито з 11:30 до 14:00);

— по вулиці Городецького від вулиці Хрещатик до вулиці Заньковецької (повністю перекрито з 06:30 до 17:00).

Із 11:30 до 17:00 в суботу буде додатково перекрита вулиця Хрещатик на ділянці від Майдану Незалежності до Європейської площі, а також вулиця Михайлівська на ділянці від вулиці Хрещатик до вулиці Костьольної.

У цей же день, 29 вересня, заборонять паркування, окрім транспортних засобів учасників заходу, на тротуарній частині непарної сторони вул. Хрещатик (на ділянці від Бессарабської площі до вул. Богдана Хмельницького).

Крім того, з 6:00 до 10:00, а також з 15:30 до 20:00 буде перекрито перший проїзд біля головного входу в Центральний залізничний вокзал станції «Київ-Пасажирський». Схеми можна також подивитися за цим посиланням.

Як відомо, у Києві з 8 вересня обмежено рух на мосту Метро в звʼязку з капітальним ремонтом мосту через Русанівську протоку. Роботи будуть проводитися в кілька етапів, перший з них передбачає ремонт двох смуг руху в напрямку центру міста.

А на станції метро «Політехнічний інститут» з 24 вересня по 5 жовтня проводиться ремонт ескалатора. У звʼязку з цим, з 7:45 до 10:25 в робочі дні станція закрита на вхід.