Завод Порошенка заперечує, що перед продажем «Кузні на Рибальському» з неї вивели нерухомість

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Завод Порошенка заперечує, що перед продажем «Кузні на Рибальському» з неї вивели нерухомість

Прокопенко Олександр / УНІАН

Завод «Кузня на Рибальському» продадуть покупцю як цілісний майновий комплекс. Про це агентству Інтерфакс-Україна заявили в прес-службі підприємства.

Зазначається, що «Буд-Реновація» є товариством, єдиним власником якого виступає завод «Кузня на Рибальському», тому підлягає відчуженню разом з ним. Крім того, завершується повернення (зворотний викуп) заводом «Кузня на Рибальському» земельної ділянки біля Центрального вокзалу столиці.

«Угода носить прозорий характер, її супроводжує всесвітньовідома аудиторська компанія Ernst&Young. Група «ТАС» як потенційний покупець публічно підтвердила свої наміри, що свідчить про високий рівень довіри між учасниками майбутньої угоди і про взаємну відповідальність щодо своїх зобовʼязань», — йдеться в повідомленні.

Раніше розслідувачі Bihus.Info повідомили, що перед заявою про продаж заводу з нього вивели активи. За даними журналістів, 14—16 серпня більше 60 тис. кв. м нерухомості на Електриків, 26, де розташована «Кузня на Рибальському», було передано іншому підприємству — ТОВ «Буд-Реновація».

Компанія «Буд-Реновація» заснована три місяці тому самою ПАТ «Кузня на Рибальському», а її кінцевими бенефіціарами також є Петро Порошенко та Ігор Кононенко. Серед переданої нерухомості — цехи, склади та верф. Судячи з підстав, вказаних у витязі з реєстру, майно передане «Буд-Реновації» безоплатно.

25 вересня року речник президента Святослав Цеголко повідомив про підготовку продажу акцій заводу «Кузня на Рибальському». За інформацією джерел «Бабеля» на ринку, пакети акцій Порошенка і Кононенка (83 і 11,5% відповідно) купує Сергій Тігіпко. Покупця шукали давно. Джерела розповідають, що на завод було чотири претенденти: компанії з Туреччини, Центральної Європи та дві українські. Крім Тігіпка, активами нібито цікавився бізнесмен Олександр Ярославський.

Згодом група компаній «ТАС» бізнесмена й політика Сергія Тігіпка офіційно підтвердила, що купує завод «Кузня на Рибальському».