У Києві в ніч на 30 вересня очікують перші заморозки на ґрунті та в повітрі. Похолодає до -5°

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У Києві в ніч на 30 вересня очікують перші заморозки на ґрунті та в повітрі. Похолодає до -5°

Andrew Ridley / Unsplash

У ніч на неділю, 30 вересня та понеділок, 1 жовтня, у столиці очікують перші заморозки на ґрунті, а також місцями в повітрі. Про це повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації з посиланням на Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, у суботу, 29 вересня, у Києві буде хмарно з проясненнями, уночі пройде невеликий, а вдень помірний дощ. Вітер північно-західний, 7—12 м/с. Температура вночі +8—10°, вдень +11—13°.

Але вже вночі 30 вересня та 1 жовтня в столиці очікують заморозки на ґрунті 0...-5°, 30 вересня також місцями в повітрі 0...-2°.

24 вересня в Карпатах, на горі Піп Іван, випав перший у цьому році сніг. О шостій вечора на горі було 0° з невеликим південно-західним вітром. Піп Іван — одна з найвищих вершин Українських Карпат [2 028 м]. Там розташований пошуково-рятувальний пункт, і часто саме звідти приходить перша інформація про зміни погоди.

У Чехії в кінці серпня вдарили приморозки. Найхолодніше було на півдні — в містечку Волари. Тут температура впала до позначки -8,5 градусів і встановила національний рекорд.