Сенцова перевезли з російської колонії в лікарню для «корекції лікування»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Сенцова перевезли з російської колонії в лікарню для «корекції лікування»

Twitter / Save Oleg Sentsov

Українського режисера Олега Сенцова доставили з колонії в Лабитнангі в міську лікарню для планового обстеження. Про це повідомили в прес-службі ФСВП Росії (Федеральної служби виконання покарань) Ямало-Ненецького автономного округу.

У повідомленні сказано, що Сенцова вивезли в міську лікарню Лабитнангі «у звʼязку з плановим обстеженням». Там провели «додаткові дослідження» та «отримали консультації лікарів-спеціалістів».

Тюремники кажуть, що стан здоровʼя Сенцова, який продовжує голодування вже більше чотирьох місяців, залишається стабільним.

«Станів, які загрожують життю пацієнта, медичних показань для примусового годування не встановлено», — йдеться в листі голови Ради з прав людини РФ Михайла Федотова до уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Український омбудсмен опублікувала надіслані російською стороною документи та ставить під сумнів правдивість викладеної в них інформації.

У серпні 2015 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів у анексованому РФ Криму. Він перебуває в російській колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на Ямалі.

14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських увʼязнених, незаконно утримуваних в РФ з політичних причин. За словами режисера, він буде голодувати, поки не звільнять 64 українці.

Родичі та адвокати Сенцова заявляють про серйозне погіршення його здоровʼя.