У Закарпатській області 17 сіл лишилися без газу через нелегальні роботи біля газопроводу

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У Закарпатській області 17 сіл лишилися без газу через нелегальні роботи біля газопроводу

Christopher Burns / Unsplash

Майже 3 тисячі будинків у 17 населених пунктах Закарпатської області залишилися без газопостачання, повідомляє Mukachevo.net з посиланням на «Закарпатгаз».

Увечері 28 вересня в селі Дубрівка Ужгородського району сталася аварія на газопроводі середнього тиску. У «Закарпатгазі» вважають, що пошкодили трубу працівники сільськогосподарського товариства, які займалися нелегальними земляними роботами.

Без газопостачання зараз лишилися мешканці сіл Дубрівка, Ляхівці, Худльово, Андріївка, Гайдош, Кибляри, Пацканьово, Ірлява, Чабанівка, Вовкове, Чертіж, Лінці, Анталовці, Верхня Солотвина та смт Середнє.

Нагадаємо, 21 вересня на околиці Сум, в районі Баранівка сталася аварія на газорозподільній мережі високого тиску. Стовп вогню з труби піднімався на 10 метрів. Пізніше поліція встановила, що пенсіонер, який раніше працював зварювальником, зрізав з газопроводу засувку та спричинив вибух. Він хотів здати деталі газопроводу на металобрухт. Тоді без газу залишилися сім населених пунктів Сумської області.