Комісія США з цінних паперів запропонувала Маску піти з Tesla в обмін на закриття справи

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Комісія США з цінних паперів запропонувала Маску піти з Tesla в обмін на закриття справи

OnInnovation / Flickr

Засновник компанії Tesla Ілон Маск в останній момент вирішив відмовитися від угоди з Комісією з цінних паперів і бірж США у справі про шахрайство, повідомляє телеканал CNBC.

Комісія звинувачує Маска в шахрайстві з цінними паперами та введенні інвесторів в оману. Йому запропонували сплатити номінальний штраф, на два роки покинути посаду голови Tesla та ввести в раду компанії двох незалежних директорів. В обмін на це від бізнесмена не вимагали б визнавати провину. За словами джерел каналу, в останній момент Маск вирішив відмовитися від угоди, оскільки хоче бути чесним перед собою і не зможе жити з плямою на репутації.

Як пише Business Insider, 28 вересня Маск розіслав усім працівникам компанії лист зі словами: «Ви робите неймовірну роботу. Ігноруйте всі відволікаючі фактори. Ще один хардкорний уїкенд, і ми переможемо».

Комісія з цінних паперів і бірж США порушила справу щодо голови Tesla Ілона Маска. Мільярдера звинуватили в шахрайстві з цінними паперами та введенні інвесторів в оману повідомленням, що він може викупити акції Tesla з ринку по $420. Позов проти Маска подали до суду в нью-йоркському Манхеттені. Звинувачення щодо себе бізнесмен назвав несправедливими.