Кількість жертв землетрусу та цунамі в Індонезії перевищила 800 осіб. Курортне місто Палу майже повністю зруйновано

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Кількість жертв землетрусу та цунамі в Індонезії перевищила 800 осіб. Курортне місто Палу майже повністю зруйновано

Carl Court / Getty Images

Кількість жертв цунамі та землетрусу на острові Сулавесі в Індонезії сягнула 832 людей. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на віце-президента країни Юсуфа Каллу.

Найбільше від стихії постраждало місто Палу — центр провінції Сулавесі, куди їздять туристи — там наразі відомо про 821 загиблого, а в провінціі Дунган знайдено мертвими 11 осіб. Це місто наразі є одним із основних осередків ураження. Служби продовжують фіксувати афтершоки — повторні підземні поштовхи. На цей момент їх нарахували 170.

Пошуково-рятувальна команда дістає вручну людей з-під завалів готелю Roa Roa в Палу — у місті немає важкої техніки. За попередньою інформацією, під руїнами 8-поверхової будівлі перебуває 50 осіб, рятувальники чули їхні голоси.

Місто Палу спустошене: немає електрики, труби пошкоджені, не вистачає питної води. Почалися проблеми з паливом. На острів Сулавесі прибув президент Індонезії Джоко Відодо для оцінки збитків.

На дорозі до аеропорту Mutiara Sis Al Jufri утворилася тріщина в 200 метрів. Один з користувачів Twitter пише, що вона дуже ускладнює рух для тих, хто тікає з острова, а також доставку допомоги в Палу.

Ambrose Bendoamar / Twitter

Лікарні Сулавесі переповнені, деяким пораненим продовжують надавати допомогу просто на вулиці.

Tamer Yazar / Twitter

28 вересня в Індонезії стався найбільш руйнівний з 2004 року землетрус і цунамі. Площа, спустошена катастрофою, уже набагато більша, ніж раніше передбачалося. Подекуди хвиля цунамі сягала шести метрів. Учора зʼявилося перше відео, на якому показано наслідки руйнувань від катаклізму.