«Ми шукали пригод і йшли в покинутий будинок». Хлопчик, що вижив, розповів, як діти підірвалися на міні під Горлівкою

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

В окупованій Горлівці четверо дітей підірвалися на протипіхотної осколкової міні (МОН). Про це повідомляють ЗМІ і паблики сепаратистів у соцмережах.

Інформацію також підтвердив «мер Горлівки Іван Приходько. Він заявив, що троє дітей загинули, четвертий-дитина поранений. Вибух стався в лісопосадці під містом.

«У 13:15, за інформацією МНС, в посадці біля нульового блокпоста був вибух МОН, троє дітей загинули, один у важкому стані доставлений в лікарню», — повідомив Приходько.

Приходько / Telegram

Телеграм-канал сепаратистів Inside Donetsk повідомив, що дитині, яка вижила 10 років. Хлопчик перебуває в лікарні з осколковими пораненнями всього тіла. Його звуть Тулуп Дмитро Володимирович, 01.01. 2008 року народження. Потерпілий назвав імена загиблих друзів: «Коробов Кирило — 7 клас, Максименко Андрій — 13 років, Бербинов Віталій — 8 клас. Усі навчалися в школі №30».

Хлопчик сказав, що разом вони шукали пригод і хотіли потрапити в покинутий будинок. «Ми хотіли потрапити в покинутий будинок, хотіли пригод. Хлопці підготувалися, взяли з собою молоток, щоб відчинити забиті двері. Коли йшли, побачив спалах. Коли отямився, перевірив, чи живий я, потім подивився на інших. Двоє були мертвими, а третього відкинуло в кущі», — розповів Діма Тулуп.

Inside Donetsk / Telegram

У «МНС ДНР» повідомили, що діти йшли з горлівського житлового масиву «Бессарабка» в бік Майорська.

Учора в головному офісі донецької Комуністичної партії на вулиці Хлібодарній стався вибух. У цей час там тривав зʼїзд партії, у будівлі перебувало близько 50 осіб, разом з колишнім «міністром оборони ДНР» і кандидатом на майбутніх виборах «глави ДНР» Хакімзяновим.