Невідомі залили офіс нардепа Білецького фарбою та закидали фаєрами. Серед нападників були дівчата

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Сьогодні вночі невідомі напали на офіс народного депутата України Андрія Білецького (позафракційний), який також є керівником «Нацкорпусу». Про це повідомив «Бабелю» керівник штабу «Національного корпусу» Родіон Кудряшов.

Нападники облили фарбою будівлю та розбили вікно приймальні. Він також повідомив, що люди намагалися закинути в приміщення піротехніку, щоб підпалити офіс.

«Вони хотіли підпалити офіс та закидали в саме приміщення димові шашки та фаєри», — розповів Кудряшов.

Поки «Нацкорпусу» невідомі особи нападників, але камери спостереження біля офісу зафіксували молодь, зокрема дівчат. Усі були в масках та на дорогих автівках.

«У нас є відео з камер спостережння, на ньому зафіксовано чотири автомобілі та 12 молодиків, дівчат і хлопців, які розбили вікна та розмалювали паркани поряд. Вони були на дорогих автівках, таких як Porsche Cayenne та Mercedes E-класу. На всіх були маски», — додав керівник штабу.

«Нацкорпус» уже встановив номери автомобілів. Поліція пообіцяла, що вже завтра в них будуть дані їх власників. На запитання «Бабеля», чи є в «Нацкорпусу» підозрювані, Кудряшов відповів, що поки мають абстрактні версії та чекають інформації від поліції.

«Поки в нас є абстрактні версії, чіткіше ми зможемо зрозуміти завтра, коли поліція надасть нам імена тих людей, яким належать автівки», — сказав керівник штабу.

Про напад також повідомили на офіційній сторінці депутата у Facebook.

27 вересня «Нацкорпус» провів гучну акцію на Банковій у Києві. Активісти вимагали від влади назвати замовників нападів на блогерів та політиків. Прийшло близько 500 людей. Такі ж акції відбулися й в інших містах України: Львові та Харкові.