Агентство «Москва»: У Росії заарештували екс-міністра транспорту України Рудьковського

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Агентство «Москва»: У Росії заарештували екс-міністра транспорту України Рудьковського

Facebook / Рудьковський Микола

Поліція Москви затримала колишнього міністра транспорту України Миколи Рудьковського, повідомляє агентство міських новин «Москва».

За словами джерел агентства, Рудьковського в Росії розшукували за напад на російське посольство в Києві. 28 вересня його затримали в Басманному районі Москви, а пізніше суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту.

У червні 2014 року під час акцій протесту екс-міністр кинув камінь у посольство Росії в Україні. Після цього російські слідчі відкрили проти нього кримінальну справу, а в травні 2016 року Басманний районний суд Москви заочно заарештував Рудьковського.

Микола Рудьковський був міністром транспорту України в уряді Віктора Януковича в 2006—2007 роках. Також був депутатом Ради трьох скликань (в 2002—2006 і 2012—2014 роках). У 2013 році його обрали головою Соціалістичної партії України.

У 2008 році Рудьковського заарештовували в Україні. Тоді його звинуватили в зловживанні службовим становищем і розтраті державних коштів, зокрема на закордонну поїздку з однією з колишніх «Міс Україна-Всесвіт» Олександрою Ніколаєнко. У 2010 році прокуратура відмовилася від звинувачень, і суд його виправдав.

У травні 2018 року екс-міністра затримали в Обʼєднаних Арабських Еміратах за підозрою в підробці паспорта Ірану. Однак ця інформація не підтвердилася.