Подробиці перестрілки в центрі Києва: грабіжники напали на сімʼю судді, її чоловік поранений

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Подробиці перестрілки в центрі Києва: грабіжники напали на сімʼю судді, її чоловік поранений

Facebook / Поліція Києва

В ніч на 1 жовтня пограбували будинок, де проживає суддя Деснянського районного суду Києва Наталія Буша разом з сім’єю. Про це «Бабелю» повідомила прес-секретар суду Вікторія Москович.

За її словами, зловмисники напали на чоловіка суді — адвоката Андрія Буша. У цей час жінка разом з дворічною дочкою перебували в будинку.

«Потім нападники потрапили до будинку, погрожували їй та дитині пістолетом. Хотіли гранату кинути в будинок, але вона вмовила не робити цього заради дитини», — розповіла прес-секретар.

Вона додала, що у адвоката вогнепальне поранення ніг, він зараз знаходиться в лікарні. Грабіжники забрали з сейфу гроші та втекли. Яка саме сума зникла, спікер суду не розголошує.

За даними «Судово-юридичної газети», зловмисники викрали у сім’ї $4,3 тис., €300 та намисто з дорогоцінних каменів.

Тікаючи з місця злочину, грабіжники зіткнулися з екіпажем патрульної поліції, відкрили по поліцейських вогонь і кинули в них гранату. Один з правоохоронців поранений. Після перестрілки злочинцям вдалося втекти, проте незабаром поліцейські виявили тіло мертвого чоловіка з вогнепальними пораненнями.

В поліції вважають, що вбитий причетний до нападу на будинок. Зараз грабіжників розшукують, у Києві ввели спеціальний оперативний план для їх затримання.