Акції Tesla виросли на 16% після рішення Маска залишити раду директорів компанії

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Акції Tesla виросли на 16% після рішення Маска залишити раду директорів компанії

Tesla Motors Image Library / Flickr

Акції Tesla виросли на 16% (до $360,5) після того, як засновник компанії Ілон Маск та Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) уклали досудову угоду у справі про звинувачення бізнесмена в шахрайстві.

Про це повідомляє Bloomberg.

Цей різкий стрибок скомпенсував пʼятничне падіння акцій Tesla на 14%. У четвер, 27 вересня, торги закрилися на рівні $ 307,52 — після того, як SEC оголосила про позов на Маска, спричинений його твітами про плани зробити компанію приватною.

Тепер інвестори хочуть побачити, як Tesla досягла своїх виробничих цілей. Звіт буде представлено до кінця третього кварталу.

«Навіть після різкого падіння акцій Teslа її вартість оцінюють у $ 45,2 млрд на фондовому ринку. Акціонери роблять ставку на те, що Tesla може отримати прибутки завдяки своєму дешевому седану Model 3», — йдеться в повідомленні.

Ті ж, хто грає на біржі на зниження, вважають, що Tesla потребує збільшення фінансування на мільярди доларів, у компанії низький контроль якості, а керує нею нестабільний та незібраний генеральний директор.

Нагадаємо, 29 вересня Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) і засновник Tesla Ілон Маск уклали угоду. Згідно з нею Маск сплатить $20 млн, а також покине посаду голови ради директорів компанії протягом 45 днів. При цьому він залишиться гендиректором Tesla.

Федеральна Комісія з цінних паперів і бірж США звинувачує мільярдера в шахрайстві та у введенні інвесторів в оману. Мова йде про серпневий пост Маска в Twitter, де він написав про викуп акцій Tesla, що, на думку Комісії, створило хаос на ринку та завдало збитків вкладникам.