Bloomberg: глядачі зможуть обирати кінцівку епізоду в новому сезоні «Чорного дзеркала»

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Bloomberg: глядачі зможуть обирати кінцівку епізоду в новому сезоні «Чорного дзеркала»

Channel 4

Стримінговый сервіс Netflix дозволить глядачам вибирати, як закінчиться епізод у новому сезоні науково-фантастичного серіалу «Чорне дзеркало». Про це пише Bloomberg з посиланням на джерело в компанії.

Пʼятий сезон серіалу вийде в грудні, принаймні в одному епізоді глядачам нададуть можливість вплинути на сюжет. Примітно, що сам серіал розповідає про гіпотетичний розвиток технологій і про те, наскільки сильно вони можуть вплинути на суспільство.

Це вже не перший експеримент Netflix з інтерактивним сюжетом. Раніше сервіс випустив анімаційне шоу Puss in Book, в якому глядачі самі могли вибрати варіант кінцівки, вирішуючи на початку програми, проти кого буде боротися її головний герой. При цьому після того, як глядачі подивилися один варіант кінцівки, вони могли відмотати серію на початок і вибрати інший розвиток сюжету.

Працювало це так: глядачам давали від 10 до 15 секунд, щоб вибрати один з двох варіантів розвитку подій. Вибір можна було зробити за допомогою пульта, джойстика або просто натиснути кнопку на сенсорному екрані. Якщо глядач не міг визначитися з вибором, сервіс сам вирішував, як буде розвиватися сюжет, і продовжував трансляцію.

Можливість вибору сюжету — елемент так званого «інтерактивного телебачення», ставку на якій робить сервіс. Оскільки Netflix активно розширюється по всьому світу, він шукає нові способи залучення клієнтів.