«Якщо США не будуть проти». Адвокат Сенцова вірить у можливість обміну режисера на трьох росіян, увʼязнених у США

Дата:
«Якщо США не будуть проти». Адвокат Сенцова вірить у можливість обміну режисера на трьох росіян, увʼязнених у США

Twitter / Save Oleg Sentsov

Адвокат українського політвʼязня Олега Сенцова Дмитро Дінзе вважає, що Росія не проти обміняти режисера на своїх громадян, які відбувають покарання в США, повідомляє «112 Україна».

За його словами, такий обмін можливий, якщо не будуть проти самі Штати. Дінзе додав, що, на його думку, джерелом такої інформації можуть бути виключно спецслужби.

«Я думаю, це сигнал, що такі переговори в принципі можливі, і, відповідно, російська сторона напевно чекає, щоб американська сторона відреагувала», — зазначив адвокат в ефірі телеканалу.

30 вересня «Нова газета» повідомила, що Росія погодиться відпустити режисера Олега Сенцова в обмін на російських громадян, заарештованих у США. При цьому видання повідомило, що Москва готова обговорювати таку «гуманітарну акцію» лише безпосередньо з Вашингтоном.

Росія вимагає видати їй засуджених у США Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, а також заарештовану Марію Бутіну. Пізніше прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що він нічого не знає про плани з обміну Сенцова на росіян, заарештованих у США.