Журналісти знайшли адреси Боширова та Петрова. Вони мешкали в гуртожитку Російського державного гуманітарного університету

Дата:
Журналісти знайшли адреси Боширова та Петрова. Вони мешкали в гуртожитку Російського державного гуманітарного університету

Центр «Досьє» зʼясував, де в Москві прописані підозрювані в отруєнні екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля Руслан Боширов і Олександр Петров, передає МБХ Медіа.

Як зʼясували журналісти, полковник ГРУ Анатолій Чепіга, який ховається під імʼям Руслан Боширов, проживав у гуртожитку Російського державного гуманітарного університету.

У 2009 році з Далекого Сходу Чепігу перевели до Москви, де він став слухачем третього факультету Військово-дипломатичної академії. Незважаючи на це, полковника разом з дружиною Галиною і сином (дочку прописали пізніше туди ж) зареєстрували як студента в гуртожитку Російського державного гуманітарного університету.

У 2010 році Чепізі видали новий паспорт на імʼя уродженця Душанбе Руслана Боширова, в графі «місце проживання» було зазначено: Москва, вул. Велика Набережна, д. 19 корп. *, кв.**. Журналісти зʼясували, що за цією адресою зареєстрована і проживає з чоловіком громадянка Аліна Ісакова. У коментарі розслідувачам вона заявила, що не знає, хто такий Чепіга. Однак додала, що прізвище їй може бути знайоме через те, що в січні 2017 року на її адресу прийшов акт у справі про адміністративне правопорушення. Його склала дорожня інспекція Москви на імʼя Боширова.

Крім того, журналісти також отримали список з дванадцяти військовослужбовців, які були зареєстровані разом з Чепігою в гуртожитку РДГУ:

1) Михайло Бобер, закінчив Череповецьке вище військове інженерне училище радіоелектроніки;

2) Ігор Голубєв, служив у в/ч 26 840, в с. Катунін (колишній «Архангельськ-27»);

3) Роман Татарка, закінчив Череповецьке вище військове інженерне училище радіоелектроніки;

4) Костянтин Бахтін, служив у в/ч 54 902, вертолітна авіабаза, с. Гарівка-2, Хабаровський край;

5) Андрій Домрачев, в/ч 10 735, 165-й полк морської піхоти, Владивосток;

6) Валерій Нестеренко, народився в Армавірі, потім проживав в Ставрополі;

7) Андрій Пестерєв, має при собі посвідчення особи офіцера.

8) Олексій Пономарьов, Військова академія ракетних військ спеціального призначення ім. Петра Великого;

9) Олександр Федічкін, інших даних немає;

10) Ігор Ясенів, Рязань, інших даних немає;

11) Антон Мелехін, Омськ, інших даних немає;

12) Андрій Панков, втратив паспорт 6 805 228 ***, виданий ОВД Радянського району міста Тамбов, інших даних немає.

Справжні прізвища цих «студентів» не фігурують в жодних базах даних чи соцмережах. Журналісти припустили, що серед вищеназваних слухачів ВДА ховається напарник Чепіги по Солсбері, який використовував документи на імʼя уродженця Архангельської області Олександра Євгеновича Петрова.

Журналісти дізналися, що в 2011 році «Петров» з новим паспортом придбав у Москві автомобіль Шевроле Круз і через 6 років його продав. Розслідувачі зустрілися з новим господарем автомобіля, який живе в Солнечногорську-2 (Московська область), де розташована база спецназу ГРУ «Сенеж» (в/ч 92 154). Журналісти показали йому фотографію Петрова. Нинішній власник Шевроле розповів, що автомобіль за дорученням від нотаріуса продавав друг господаря, а сам «Петров» тоді раптово захворів.

У понеділок стало відомо, що Чепіга керував евакуацією з України екс-президента Віктора Януковича під час Майдану. За словами журналіста Сергія Канєва, за операцію з вивезення Януковича з України Чепіга отримав від Володимира Путіна звання «Героя Росії».

Перед цим російському виданню «КоммерсантЪ» вдалося поспілкуватися з жителями села Березівка Амурської області, кілька з них підтвердили особу Чепіги. Крім того, журналісти The Times стверджують, що Анатолій Чепіга, який ховається під імʼям Руслан Боширов, міг особисто знати Скрипаля.