Азнавура поховають у монастирі XII століття неподалік від Парижа

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Азнавура поховають у монастирі XII століття неподалік від Парижа

Wikipedia

Французького співака вірменського походження Шарля Азнавура поховають у комуні Монфор-лʼАморі, неподалік від Парижа, повідомляє Інтерфакс.

Азнавур хотів, щоб його поховали в цьому місці, там у співака був будинок, в якому він часто проводив час зі своєю сімʼєю. «Моя земля — це французька земля. У монастирі XII століття, в моїй комуні Монфор-лʼАморі, споруджений спеціальний невеликий сімейний склеп», — розповідав Азнавур у 2009 році в інтервʼю виданню Corse-Matin.

Поки невідомо, коли відбудеться похорон. При цьому влада Франції розглядає можливість проведення в Єревані церемонії, щоб віддати пошану Азнавуру. Цей захід можуть приурочити до саміту Міжнародної організації Франкофонії, який проходитиме в столиці Вірменії 11—12 жовтня за участі президента Франції Емманюеля Макрона. Спочатку планувалося, що разом з французьким лідером на цю зустріч приїде і сам співак.

Премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив в Facebook, що в день похорону Азнавура у Вірменії оголосять траур.

У понеділок, 1 жовтня, тисячі громадян Вірменії запалили свічки на площі Азнавура в центрі Єревану в памʼять про померлого співака. В акції взяли участь Пашинян, глава МЗС Вірменії Зограб Мнацаканян, члени уряду і посол Франції у Вірменії Джонатан Лакот. Акція памʼяті проходить також в місті Гюмрі.

Знаменитий французький співак, композитор і актор Шарль Азнавур помер у своєму будинку на півдні Франції в ніч на понеділок, 1 жовтня. Йому було 94 роки.