Україна дала Угорщині тиждень на відкликання консула з Берегового. Інакше вишле сама

Дата:

Міністр закордонних справ Павло Клімкін на сторінці в Facebook заявив, що в Угорщини є тиждень на відкликання консула з Берегового.

Він розповів, що виклав міністру закордонних справ Угорщини українську позицію, включно з тим, що Угорщина порушила Віденську конвенцію про консульські зносини.

«Я запропонував угорському міністрові закордонних справ відкликати цього консула. Якщо це не буде зроблено протягом цього тижня, відповідно надішлемо ноту угорській стороні про його висилку, саме на цьому тижні», — зазначив Клімкін.

Міністр додав, що ситуацію в цілому використовує Росія для дестабілізації Закарпаття та України, і Українська держава мусить бути готова цьому протистояти.

Клімкін також зазначив, що «комусь може подобатися або не подобатися угорська політика», тому Україна, на його думку, повинна діяти послідовно й мати чітку політику з цього питання.

Раніше міністерство закордонних справ Угорщини заявило, що не буде відкликати свого консула з Берегового, «незалежно від того, наскільки це рекомендують українці».

Після цього Клімкін заявив, що угорський консула позбавлять акредитації та усунуть за межі України. 23 вересня Будапешт пообіцяв вислати з країни українського дипломата такого ж рангу, якщо Київ на це зважиться.

Крім того, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто погрожує ще більше сповільнити інтеграцію України в Європейський Союз.