ГПУ не знає, чи допомагав полковник ГРУ Чепіга тікати Януковичу з Межигірʼя

Дата:
ГПУ не знає, чи допомагав полковник ГРУ Чепіга тікати Януковичу з Межигірʼя

Wikimedia Commons

Генеральна прокуратура не має підтвердженої інформації про причетність полковника ГРУ Анатолія Чепіги до евакуації екс-президента України Віктора Януковича, повідомив у коментарі «Бабелю» прокурор Руслан Кравченко.

«Ми дослідили обставини держзради Януковича. На жаль, у нас немає на даний момент підтвердженої інформації про те, хто з російських військових був причетний до операції з організації втечі колишнього президента. Тому ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію», — заявив Кравченко.

Водночас адвокат Януковича, партнер компанії «Авер Лекс» Віталій Сердюк у коментарі «Бабелю» нагадав, що під час судового процесу допитували охоронців екс-президента, і жоден з них не засвідчив присутності росіян у Межигірʼї.

Крім того, керівник служби безпеки президента Костянтин Кобзар, даючи 16 липня свідчення у справі про державну зраду Януковича, заявив, що під час евакуації кортеж екс-президента був заблокований, тому він звернувся через чергову лінію в Федеральну службу безпеки РФ за допомогою у транспортуванні екс-президента на територію півострова Крим.

У понеділок журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв заявив, що підозрюваний в отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії полковник російського ГРУ Анатолій Чепіга керував евакуацією з України екс-президента Віктора Януковича під час Майдану.