В Індії археологи знайшли загадкові наскельні малюнки. Учені вважають їх найстарішими з відомих науці

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Індії археологи знайшли тисячі вирізьблених на камені малюнків, відомих як петрогліфи. Учені вважають, що вони підтверджують існування раніше невідомої цивілізації, пише ВВС.

Наскельні малюнки виявили на вершинах пагорбів у районі Конкан, на заході штату Махараштра. На них зображені тварини, птахи, люди та геометричні фігури. Експерти вважають, що малюнки були створені в доісторичні часи та, можливо, є найстарішими з відомих науці.

«Наше перше припущення після вивчення цих петрогліфів полягає в тому, що їх було створено близько 10 тисяч років до нашої ери», – розповів директор місцевого департаменту археології Теас Гардж.

За його словами, зображення створили представники суспільства мисливців-збирачів, яким не було відоме сільське господарство.

«На малюнках були сцени полювання на тварин, а також деталізація форм тварин, тому автор знав про тварин і морських істот. Це свідчить про його залежність від полювання задля їжі», — каже вчений.

Дослідники вважають, що люди на наскельних малюнках зазвичай зображали ті речі, які спостерігали навколо себе. Однак на деяких знайдених петрогліфах зображені тварини, наприклад носороги та бегемоти, які не зустрічаються в Індії. Уряд штату виділив $3,2 млн на подальше досліждення 400 з виявлених малюнків.

Раніше поблизу Каїра єгипетські археологи розкопали руїни розкішного будинку древнього міста Мемфіс. В одному з приміщень були розташовані римські лазні, а в сусідньому, судячи зі знайдених артефактів, здійснювали різні релігійні обряди.