Дохід Порошенка зріс до 80,5 млн гривень. Допомогли інвестфонд «Прайм Ессетс Кепітал» і власний банк

Дата:
Дохід Порошенка зріс до 80,5 млн гривень. Допомогли інвестфонд «Прайм Ессетс Кепітал» і власний банк

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко задекларував цього року понад 80 млн грн, свідчать дані Єдиного реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

У вівторок президент задекларував 2,2 млн грн дивідендів від ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Прайм Ессетс Кепітал». Також Порошенко задекларував 1,317 млн грн прибутку від вкладів у власному Міжнародному інвестиційному банку.

З початку року загальна сума дивідендів президента від інвестфонду склала 68,7 млн грн, а прибуток від відсотків на вкладах у МІБ — 11 млн грн.

Також цього року Порошенко задекларував 0,8 млн грн прибутку від продажу нерухомості. Тож сумарно у 2018 році президент уже отримав близько 80,5 млн грн доходу. Це в 5 разів більше, ніж за весь 2017 рік, коли його статки зросли на 16,3 млн грн. Витрати Порошенка за 2017 рік склали 21,2 млн грн.

У липні Порошенко отримав 30 млн грн дивідендів від компанії «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Прайм Ессетс Кепітал». Це інвестфонд самого президента. На час створення у 2005 році він називався «ЗНКІФ Петра Порошенка».