Екс-начальник охорони Януковича хоче розповісти в суді про участь полковника ГРУ Чепіги у втечі колишнього президента

Дата:
Екс-начальник охорони Януковича хоче розповісти в суді про участь полковника ГРУ Чепіги у втечі колишнього президента

Wikipedia

Колишній керівник служби безпеки президента Костянтин Кобзар, який охороняв Віктора Януковича, хоче повторно виступити в суді у справі про державну зраду, повідомив «Бабелю» адвокат Януковича Віталій Сердюк.

Кобзар передав через адвоката заяву до суду, у якій вказує, що готовий скласти нові свідчення. Вони стосуються інформації ЗМІ про участь полковниа ГРУ Анатолія Чепіги в евакуації Януковича.

При цьому джерело «Бабеля» у правоохоронних органах стверджує, що свідчення, які раніше давали суду Кобзар та охоронець президента Сергій Бернацький, неправдиві.

За його словами, у Харкові охоронці Януковича спілкувалися з двома охоронцями президента Володимира Путіна, командувачем Південного військового округу Росії Олександром Галкіним і ще трьома людьми з Росії. При цьому охоронці Януковича, що залишилися в Україні, стверджують, що в Межигірʼї незнайомих росіян не було. Проте не можна виключати, що вони допомагали організовувати втечу екс-президента вже в Донецькій області.

У понеділок журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв заявив, що підозрюваний в отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії полковник російського ГРУ Анатолій Чепіга керував евакуацією з України екс-президента Віктора Януковича під час Майдану. Генеральна прокуратура не змогла підтвердити цю інформацію.