Аваков: в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері. Він вивозив Януковича в Росію

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Аваков: в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері. Він вивозив Януковича в Росію

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що один офіцерів ГРУ, якого підозрюють у отруєнні людей в британському Солсбері, також брав участь у вивезенні з України колишнього президента Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Аваков зустрівся з міністром з питань безпеки Великої Британії Беном Воллесом і обговорив з ним гібридні загрози з боку Росії. «Незаконна анексія Криму, напад у Солсбері та кібератаки по всьому світу свідчать, що це може повторитися будь-де», — сказав Воллес.

Зі свого боку Аваков заявив, що «в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента Януковича з України».

У понеділок, 1 жовтня, журналіст «Центру управління розслідуваннями» Сергій Канєв заявив, що підозрюваний в отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії полковник російського ГРУ Анатолій Чепіга керував евакуацією Януковича з України в 2014 році. Генеральна прокуратура не змогла підтвердити цю інформацію. Колишній керівник служби безпеки президента Костянтин Кобзар, який охороняв Януковича, хоче розповісти в суді про роль Чепіги у втечі екс-президента.